Как да намалим пилеенето на пари в магазин

32% от доходите на домакинствата у нас отиват за храна. 379 лв. средно на човек сме харчили в магазини за хранителни продукти през миналата година, сочат данни на НСИ. Как да намалим този разход? Ето лесни начини да харчите по-малко пари за храна:

 

Да купувате продукти, докато търсите рецепти за готвене онлайн, само ще доведе до това слагате в кошницата неща, от които нямате нужда. Вероятно ще се окаже, че си купувате неща, които вече имате у дома си или пък да плащате за по-големи количества, отколкото ви трябват. Вместо това следвайте един вечен съвет – влизайте в магазина само със списък и се придържайте към него. Изберете по-малка кошница.

 

Как да намалим пилеенето на пари в магазинаТочно както изяждаме повече, когато си сервираме в по-голяма чиния, така и по-голямата кошница ни се вижда празна и ни провокира да трупаме още и още продукти в нея. Изследванията сочат, че когато пазаруваме с голяма кошница или количка, купуваме с 40 процента повече продукти, отколкото ако влезем в супермаркета с малка. Количките ни карат да правим повече непланирани покупки (особено на нездравословна храна), което не се случва често при малките кошници – все пак тях носим на ръце и се съобразяваме с тежината на товара.

 

Дебатът за това дали да купуваме био или обикновени продукти винаги е на дневен ред. В този спор особено полезен е списъкът с плодове и зеленчуци, в които има най-малки количества пестициди. На първо място в него е авокадото – само 1 процент от пробите, взети от този зеленчук, показват някакви забележими остатъци от пестициди. Други храни, които съдържат възможно най-малко вредни вещества, включват царевица, ананас, зеле, замразен грах, лук, аспержи, манго, папая, киви, патладжан, грейпфрут, пъпеш, карфиол и сладки картофи. Хапвайте здравословно между храненията

 

Всички прегрешаваме със следобедна закуска или нощно хапване. Данни на Nielsen сочат, че през миналата година продажбите на чипс, вафли и подобни снаксове са нараснали до 374 милиарда долара, докато общите разходи за хранителни стоки не са се променили особено. За да намалите сметката в магазина, хапвайте повече плодове, зеленчуци и други здравословни храни между основните ястия.

АНЕТИ

БЪЛГАРИЯ

гр. София 1505,   ул. Черковна 33

GSM: +359 899 19 20 19

e-mail: info2@aneti.net   Skype: aneti-7

Кликнете за да ни звъннете

Skype Me™!

Работно време:
Пон. - Петък : от 09:00 до 18:00
Почивни дни: Събота и Неделя

Как да стигна до офиса?

Страницата за как да намалим пилеенето на пари в магазин последно бе редактирана на 14/03/2015.

Разгледайте по подробно за Младежи носят хляб и лекарства на откъснати от света хора, Отново предупреждават за лавини в планините, Алина Кабаева родила още едно дете на Путин, Как да намалим пилеенето на пари в магазин, Токсини в тялото – признаци, Чаша топла вода сутрин, Лимон, магданоз и вода – отслабване 5 кг за 5 дни, Как да пием повече вода, 30 април е магическа нощ - избавете се от злото , За 9 дни се свалят 10 кг завинаги, Как най-бързо и лесно да отслабна, Жените по-добри шофьори от мъжете и Не пийте вода от пластмасово шише в горещите дни.