Подхлъзване, падане - трудови злополуки

Подхлъзванията и паданията са най-честата причина за злополуки, както в обществени сгради и офиси, така и в производствени помещения. Възможно е да се предприемат прости мерки за намаляване на риска от нежелани инциденти и наранявания. Най-сигурното и дългосрочно решение е АНТИСЛИП системата – уникален патентован продукт за защита от подхлъзване по мокри и влажни повърхности.  

Ефективна превенция за намаляване на трудовите злополуки

Препоръки към работодателите

Добра организация

 • поддържане на работната среда чиста и подредена, без препятствия по подовете и коридорите за достъп. Редовно изхвърляйте отпадъците, за да не се натрупват.

Почистване и поддръжка

 • отпадъците трябва да се изхвърлят редовно и работните зони да се поддържат чисти. Методите на почистване и използваното оборудване трябва да са подходящи за обработваната повърхност.

Осветление

 • осигурете добро осветление и разположете осветителните тела така, че всички зони да са равномерно осветени, а всички потенциални опасности, препятствия и разлети течности - ясно видими.
 • Подовете
 • трябва редовно да се проверяват за неравности и при необходимост да се извършва поддръжка. Отворите, пукнатините и некачествените настилки са потенциални опасности.
 • подовите повърхности трябва да са съобразени с извършваните дейности; например, да имат устойчивост към маслата и химикалите, използвани в производствените процеси.
 • обработката на подовете с АНТИСЛИП системата дългосрочно подобрява устойчивостта срещу подхлъзване, предотвратява нежелани инциденти, спестява здравни и имуществени щети, както и пропиляно време и нерви.

СтълбищаПодхлъзване падане - трудови злополуки

 • парапетите, обработката на настилката срещу подхлъзване, добрата видимост и доброто осветление могат да допринесат за предотвратяване на подхлъзвания и спъвания по стълбищата.

Разливания

 • почиствайте разлетите течности незабавно, като използвате подходящ метод на почистване. Използвайте предупредителни знаци за мокър под и указвайте алтернативни маршрути.

Препятствия

 • премахвайте ги по възможност. Ако това не е възможно, следва да се използват подходящи прегради и предупреждения.

Кабели

 • разполагайте оборудването така, че кабелите да не пресичат местата за минаване. Използвайте средства за сигурно захващане на кабелите към повърхностите.

Обувки

 • работниците трябва да разполагат с подходящи обувки за по-голяма сигурност, стабилност и безопасност, като се съобразявате с вида работа, подовата повърхност, типичните състояния на пода и противоподхлъзващите свойства на подметките.

Работните места на открито

 • трябва да се контролират за минимализиране на рисковете, например чрез мерки срещу подхлъзване при условия на заледеност и осигуряване на подходящи обувки.

АНЕТИ

БЪЛГАРИЯ

гр. София 1505,   ул. Черковна 33

GSM: +359 899 19 20 19

e-mail: info2@aneti.net   Skype: aneti-7

Кликнете за да ни звъннете

Skype Me™!

Работно време:
Пон. - Петък : от 09:00 до 18:00
Почивни дни: Събота и Неделя

Как да стигна до офиса?

Страницата за подхлъзване, падане - трудови злополуки последно бе редактирана на 01/06/2014.

Разгледайте по подробно за АНТИСЛИП приложения, АНТИСЛИП Как работи, ANTISLIP
Често задавани въпроси
, АНТИСЛИП сертификати и тестове, АНТИСЛИП
защита в банята против подхлъзване
, АНТИСЛИП
препарат против подхлъзване
, АНТИСЛИП срещу хлъзгави настилки, АНТИСЛИП ®, Подхлъзване, падане - трудови злополуки и Подхлъзване и травми.