Почистване на подземни речни корита

"За първи път от много години м.09.2014 г. започна почистване на подземните речни корита – това са реките, които не се виждат от гражданите и някои от тях минават по центъра на града". Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова след проверка на работата по реставрацията на мозайките от подземния музей под базиликата „Света София”.  

Фандъкова обясни, че почистването на речните корита е планово и в момента се работи усилено около този проект. „От вчера сутринта всички екипи са мобилизирани и заедно с екипите на районните кметове следят нивата на реките и язовирите и реагират на сигнали”, допълни още кметът на София.  

По думите й след силния дъжд през лятото на 2014 г. в „Люлин”, „Надежда”, " Нови Искър" и "Мрамор" не е имало щети. „За съжаление, липсата на канализация в някои от районите е причина за наводнените мазета ”, обясни Фандъкова. Тя подчерта, че изграждането на канализация е основен приоритет. Относно язовирите на територията на Столична община градоначалникът подчерта, че „всички общински язовири се изпускат контролирано и това се прави от няколко дни”.  

„В момента няма данни за сериозни проблеми. Нивата на реките, на територията на общината, са покачени между 10-50 см и е в рамките на нормалното”, обясни Фандъкова във връзка с валежите в София.

 

Целият материал можете да разгледате на сайта на: www.24chasa.bg

АНЕТИ

БЪЛГАРИЯ

гр. София 1505,   ул. Черковна 33

GSM: +359 899 19 20 19

e-mail: info2@aneti.net   Skype: aneti-7

Кликнете за да ни звъннете

Skype Me™!

Работно време:
Пон. - Петък : от 09:00 до 18:00
Почивни дни: Събота и Неделя

Как да стигна до офиса?

Страницата за статия - почистване на подземни речни корита последно бе редактирана на 21/09/2014.

Разгледайте по подробно за Младежи носят хляб и лекарства на откъснати от света хора, Отново предупреждават за лавини в планините, Алина Кабаева родила още едно дете на Путин, Как да намалим пилеенето на пари в магазин, Токсини в тялото – признаци, Чаша топла вода сутрин, Лимон, магданоз и вода – отслабване 5 кг за 5 дни, Как да пием повече вода, 30 април е магическа нощ - избавете се от злото , За 9 дни се свалят 10 кг завинаги, Как най-бързо и лесно да отслабна, Жените по-добри шофьори от мъжете и Не пийте вода от пластмасово шише в горещите дни, а също така и за Почистване на подземни речни корита, Почистване след ремонт, Подхлъзване падане, Почистване на прозорци, Премахване на восък, ЕС забрани прахосмукачки над 1600 W и Мръсният въздух вкъщи разболява всеки трети.